Voogdijverklaring en/of bewindverklaring

Heeft u het al eens meegemaakt? Gaat u samen met uw partner een weekendje weg zonder kids, bedenkt u zich ineens dat er niks geregeld is voor de kinderen als er met u beiden wat gebeurt.

Voogdij

Bij overlijden van één ouder, loopt het gezag automatisch door voor de achterblijvende ouder. Iemand die het gezag heeft mag een voogd benoemen. Een voogd is iemand, die voor de opvoeding van uw kinderen gaat zorgen als u beiden bent overleden. Als u niets regelt, beslist de rechter wie voogd zal zijn. En die kan nu net die ene broer of zus aanwijzen, die u toevallig niet zo geschikt vond. Vandaar dat het verstandig is om zelf een voogd aan te wijzen in een testament.

Maar het voogdijschap eindigt als uw kind 18 jaar wordt. Op dat moment is uw kind meerderjarig en mag zelf over het geld uit uw erfenis beschikken. En wat is er nu interessanter op die leeftijd dan de kroeg of een mooie auto?

Bewind

Wanneer u net even andere ideeën had over de bestemming van uw erfenis, dan is het verstandig om een bewindvoerder te benoemen. Een bewindvoerder is iemand, die het beheer voert over het geld dat uw kinderen uit uw erfenis hebben ontvangen. Deze kijkt over de schouders van de kinderen mee. Wanneer een kind bijvoorbeeld een aankoop wil doen, dan moet de bewindvoerder daarmee akkoord gaan. En anders gebeurt het niet!

U bepaalt zelf tot welke leeftijd van het kind het bewind duurt.

Wij zijn u graag van dienst bij het opmaken van een Voogdijverklaring en/of bewindverklaring.

U kunt over Voogdijverklaring en/of bewindverklaring een brochure of offerte aanvragen.

Brochure aanvragenOfferte aanvragen

De heerMevrouw

Naam:*

Adres:*

Postcode:*

Woonplaats:*

Telefoonnummer:*

E-mail:*

Hoe hebt u ons gevonden:

Opmerkingen:

> TERUG