SCHEIDEN

Fiscaal advies bij scheiden

Ingrid van Kasteren is onder andere gespecialiseerd in de fiscale/financiële advisering bij echtscheidingen. Het belang van fiscale en financiële advisering bij scheidingen kan niet genoeg benadrukt worden volgens De Partners. Want een echtscheiding is vaak emotioneel gezien al vervelend genoeg, maar kan ook nog eens financieel nadelig uitpakken als de aanstaande exen niet voldoende zijn geïnformeerd over de fiscale consequenties van de te maken keuzes.

Zo kan het bijvoorbeeld grote financiële impact hebben wanneer één van u (tijdelijk) naar een ander adres verhuist. Een dergelijke vaak emotionele beslissing kan gelijk ook een fiscale termijn in gang zetten. Gelet op de huidige huizenmarkt en alle discussie rondom de hypotheekrente-aftrek, kan een “blinde” beslissing erg ongelukkig uitvallen.

Uw advocaat of mediator helpt u bij het maken van de juridische afspraken. In nauwe betrokkenheid met deze advocaat of mediator leidt De Partners u daarbij door het fiscale en financiële doolhof die uw scheiding met zich brengt.

Omdat Ingrid als fiscalist al meer dan 11 jaar met een notaris samenwerkt is zij ook vanuit de civiele hoek ervaren en weet ze precies welke mogelijkheden er zijn. Overigens een unieke combi: een Financial die ook civiel onderlegd is! Tevens is Ingrid getraind in collaborative divorce (overlegscheiding) en aangesloten bij de Vereniging Collaborative Divorce Nederland.

Internationaal

Onze adviezen zien zowel op nationale als internationale vraagstukken. Denk daarbij aan de estate planning maar ook scheiding van Nederbelgen. Ook Spanje en Frankrijk zijn voor ons dichterbij dan de territoriale afstand. Terzake de specifieke civiele en fiscale problematiek rondom de estate planning en scheiding van Nederbelgen werken wij nauw samen met een Belgische fiscalist, een Belgische notaris en een Belgische advocate familierecht.

> TERUG